Знакамітая карыца - адна з самых папулярных прыпраў., якую можна дадаваць практычна паўсюдна. Карыца шырока выкарыстоўваецца ў якасці спецыі для дэсертаў, шакалад, соусаў, яе выкарыстоўваюць пры кансерваванні, у марынадах, дадаюць у розную выпечку. Карыца выдатна спалучаецца са шматлікімі іншымі вострымі і даўкімі рэзкімі затаўкамі..
З прычыны вялікага попыту на дадзеную прадукцыю ў продажы часта можна сустрэць не самы якасны прадукт. Усё гэта залежыць ад вытворцы. Так пры правядзенні праверкі Гродзенскай абласной інспекцыяй Дзяржстандарта ўстаноўлена знаходжанне харчовай прадукцыі. – карыца молатая ва ўпакоўцы, маса нета 15 г, Дата вырабу 12.07.2022, вытворца з Гродзенскай вобласці, не адпаведная патрабаванням тэхнічнага рэгламенту Мытнага саюза ТР МС 021/2011 «Аб бяспецы харчовай прадукцыі») па паказчыках бяспекі - мікрабіялагічных паказчыках: завышанай колькасці мезафільных аэробных і факультатыўна-аэробных мікраарганізмаў (КМАФАнМ), перавышэнні дапушчальнага зместу цвілі, недапушчальнай наяўнасці бактэрый групы кішачных палачак. Фактычнае значэнне паказчыкаў КМАФАнМ пры дапушчальным узроўні не больш за 5×105 СЁЕ/г склала 7.1×105 CFU / г (перавышана ў 1,42 разы); колькасць цвілі пры дапушчальным узроўні не больш за 1х103 СЁЕ/г склала 2,7×104 CFU / г (перавышана ў 27 раз); выяўлены бактэрыі групы кішачных палачак (koliformы) у 0,01 d прадукту, што не дапускаецца.
Па выніках праверкі вытворцу накіравана прадпісанне аб адабранні прадукцыі з абарачэння.
Дадаткова інфармуем – на сайце Дзяржстандарта вядзецца рэестр небяспечнай прадукцыі, які ўжо змяшчае вялікую колькасць прадукцыі, не якая адпавядае ўсталяваным патрабаванням па бяспецы і забароненай да ўвозу і звароту ў Рэспубліцы Беларусь.
З актуальнай інфармацыяй аб небяспечнай прадукцыі і спыненых дакументах аб пацверджанні адпаведнасці на тэрыторыі Рэспублікі Беларусь, дзе функцыянуе афіцыйны канал Дзяржстандарту «Бяспека і якасць» (@gosstandartby).