17.06.2020

па | 17.06.2020

У Гродне ў продажы выяўлены спецыі з бактэрыямі групы кішачнай палачкі

 Некалькі стагоддзяў таму спецыі і вострыя прыправы шанаваліся на вагу золата. Мала хто сабе мог дазволіць паспрабаваць іх вытанчаны густ і водар. аднак, сёння сітуацыя змянілася кардынальна і без духмяных траў не абыходзіцца ні адна гаспадыня.

У кухнях розных краін свету назапашаны велізарны шматгадовы гастранамічны вопыт выкарыстання разнастайных спецый і прыпраў, якія могуць не толькі ўнесці новыя смакавыя адценні ў гатовае страва, але і нават радыкальна змяніць палітру густу.

Аднак не толькі чаканыя смакавыя адценні можна ўнесці ў гатовую страву разам са спецыямі і заправамі, але і недапушчальныя бактэрыі групы кішачнай палачкі, якія былі выяўленыя ў спецыях ў выніку праведзеных выпрабаванняў ў акрэдытаванай выпрабавальнай лабараторыі пры правядзенні наглядных мерапрыемстваў Гродзенскай абласной інспекцыяй Дзяржстандарту аднаго з гандлёвых аб'ектаў у г. Гродна.

так, у заправе універсальнай «прованского травы» з маркіроўкай «Spiсe Master», ў перцы чорным молатам з маркіроўкай «Майстар Дак», вытворца ТАА «Сантус» (Расійская Федэрацыя) былі выяўленыя бактэрыі групы кішачнай палачкі (koliformы), наяўнасць якіх не дапускаецца. Указаная харчовая прадукцыя забароненая да рэалізацыі і правяраемаму суб'екту (прадаўцу) выдадзена прадпісанне аб арганізацыі канфіскацыі з абарачэння.

На жаль, такія паказчыкі вонкава не вызначыць, таму пакупнікам пры выбары спецый не лішнім будзе звярнуцца не толькі за інфармацыяй да прадаўца, але і да Рэестр небяспечнай прадукцыі, забароненай да ўвозу і (або) абарачэння на тэрыторыі Рэспублікі Беларусь, размешчанаму на сайце Дзяржстандарту ў раздзеле Рэестры.